Infraröd värme: Den ideala värmelösningen för Attefallhus, Sommarstugor och Airbnb

Infraröd värme: den Ideala värmelösning...

 

Fritidshus, Attefallshus och Airbnb-stugor har något gemensamt: behovet av pålitlig och effektiv uppvärmning för att erbjuda dina gäster en behaglig atmosfär. I den här artikeln belyser vi varför infraröd värme är ett utmärkt alternativ för uppvärmning av dessa typer av boenden.

 

Vad är Infraröd Uppvärmning?

Infraröd uppvärmning fungerar genom att direkt värma objekt och ytor, istället för luften runt omkring dem. Detta ger en jämn och behaglig värme, liknande solens värme.

 

Infraröd Uppvärmning vs. Luftvärmepump:

En jämförelse

Egenskap Infraröd Uppvärmning Luftvärmepump
Strömförbrukning Kräver ström; ca 30-50 watt per kvm, förbrukningen kan variera beroende på isolering Kräver ström; liknande förbrukning 30-50 watt kvm förbrukningen kan variera beroende på isolering
Anskaffningskostnad Vanligtvis billigare Högre, särskilt på grund av installationskostnader
Installation Enkel, kan oftast göras av köparen Kräver en fackman
Värmeöverföring Värmer direkt objekt Värmer luften
Uppvärmningshastighet Snabb och effektiv Kan vara trögare, särskilt från låga starttemperaturer
Ljudnivå Ljudlös Kan orsaka driftsljud
Luftkvalitet Ingen uppvirvling av damm Kan virvla upp mer damm på grund av luftcirkulation
Underhåll Nästan inget underhåll krävs Kräver underhåll och kan kräva större reparationer efter 5-10 år
Totala kostnader Ekonomisk och hälsomässig fördel över tid Initiala investeringen och underhållet kan vara dyrare
Användarvänlighet Ofta kompatibel med smarta hemsystem och lätt att använda Varierar beroende på modell, men vanligtvis smarta hem-kompatibel och användarvänlig
Estetik Slimmad och modern, anpassningsbar med egna motiv; smälter in i alla hemmiljöer Mindre estetiskt tilltalande med synliga fläktenheter både inomhus och utomhus

 

IR- Uppvärmning med Smart hem-integration

Infraröd uppvärmning med smarta hem-lösningar

Med lämplig smart hem-teknik erbjuder infraröd uppvärmning ytterligare fördelar för effektiv temperaturkontroll i dina hus och gästboenden. Du kan till exempel sänka temperaturen när boendet inte är ockuperat och snabbt värma upp det igen när nya gäster anländer. Denna flexibilitet gör det möjligt för dig att effektivt minska energikostnaderna utan att kompromissa med dina gästers komfort. Den enkla och intuitiva styrningen via smarta hem-system gör det möjligt att styra och övervaka uppvärmningsprocesser varifrån som helst, vilket inte bara leder till en förbättrad gästupplevelse, utan också bidrar väsentligt till kostnadsoptimering och miljövänlighet.

 

Kundupplevelse: Ana, ägare av ett 30m² Attefallshus för Airbnb 

"Som ägare av ett Attefallshus som vi hyr ut via Airbnb, hade vi från början installerat en luftvärmepump. Tyvärr var vi inte helt nöjda eftersom enheten behövde repareras efter endast ett år. Dessutom klagade gästerna över den torra luften och ljudet från fläkten. En väninna tipsade oss om infraröd uppvärmning, och vi bestämde oss för att installera två värmare i vårt Attefallshus. Installationen var mycket enkel och vi blev mycket positivt överraskade över resultatet. Anskaffningskostnaderna var lägre och energiförbrukningen motsvarar dem för en luftvärmepump. Nu är luften och värmen i gästhuset mer behaglig och inte så tryckande som tidigare. Den är både ljudlös och ekonomisk. Tack vare vår smarta hem-termostat kan vi ställa in temperaturen individuellt. Det var en fantastisk investering som jag kan rekommendera till varje Airbnb-värd. Vi får nu mycket bättre kundrecensioner som vi är säkra på har att göra med den förbättrade rumskvaliteten."

039.JPG

Slutsats

Över tid erbjuder en infraröd värmare ett bättre kostnads-nyttoförhållande. Den är inte bara ekonomiskt fördelaktig, utan också hälsomässigt bättre än en luftvärmepump. En investering i infraröd uppvärmning kan därför vara ett klokt beslut för ägare av fritidshus, Attefallshus och Airbnb-stugor. Dessutom erbjuder den tilltalande estetiken hos infraröda värmare en extra attraktion som smälter in sömlöst i alla hemmiljöer. 

Infravivo erbjuder ett brett sortiment av IR-värmelösningar som passar perfekt in i ditt projekt.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor. Kontakta oss 

Upptäck vårt varierade produktsortiment här. Våra produkter

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.